Sedam sindikata poziva na prosvjed: "Izbori odmah!"

Foto: Drago Sopta / Cropix

SEDAM hrvatskih sindikata odlučilo se izravno uključiti u antivladine prosvjede, te je poslalo javni poziv predsjednicima velikih sindikalnih središnjica u kojima od njih traže da se uključe u prosvjednik skup koji će se 1. travnja održati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

"S ovog će se skupa Vladi i opozicijskim strankama uputiti jasne poruke o štetnim posljedicama nastavka privatizacijske pljačke u javnim poduzećima koja upravljaju prirodnim i infrastrukturnim resursima (vode, šume, energetika, telekomunikacije, prometna infrastruktura, poljoprivreda i ribarstvo, zemljište, more i otoci) Republike Hrvatske. Također, sa skupa će biti upozoreno i na pogubne posljedice privatizacije u zdravstvu, obrazovanju, znanosti i socijalnoj skrbi", navodi se u Javnom pozivu.

Poziv koji je upućen predsjednicima pet glavnih sindikalnih središnjica potpisuju predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić, predsjednica Radničkog sindikata HZMO Višnja Stanišić, predsjednik Republičkog sindikata radnika Hrvatske Jadranko Vehar, predsjednik Sindikata hrvatskih zaštitara i čuvara Milan Marić, predsjednik Sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu 'Preporod' Željko Stipić, predsjednica Sindikata zaposlenika u socijalnoj skrbi Jadranka Ivezić i predsjednica Sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Abveršek.

Prosvjedna će povorka krenuti s Trga bana Josipa Jelačića te će se sudionici prosvjeda zaustaviti ispred sjedišta najznačajnijih tvrtki koje upravljaju prirodnim i infrastrukturnim resursima Republike Hrvatske. S prosvjednog će skupa biti poslana poruka Vladi Republike Hrvatske: "Ostavka! Odmah! Izbori!".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara