koronavirus

Šef hrvatske diplomacije: 16 Hrvata čeka na povratak iz Slovačke

Šef hrvatske diplomacije: 16 Hrvata čeka na povratak iz Slovačke
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

ŠEF hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u srijedu u MVEP-u da 16 hrvatskih državljana čeka na povratak kući iz Slovačke, a dogovorena je repatrijacija iz Indije i Maroka. 

Na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu ministar vanjskih i europskih poslova izvijestio je da je s europskim partnerima dogovorena repatrijacija hrvatskih državljana iz Indije i Maroka.

Hrvatskih državljana ima u Portugalu i Španjolskoj, a 16 Hrvata čeka povratak kući iz Slovačke. 

"Ujutro sam se čuo i s mađarskim ministrom vanjskih poslova kako bih propustio 16 hrvatskih državljana na putu iz Slovačke u Hrvatsku", rekao je ministar. 

Usred krize koronavirusa uvode se stroge mjere u većini zemalja.

Smanjuje se broj komercijalnih letova i zatvaraju se zračni prostori pa MVEP poziva hrvatske državljane koji se žele vratiti kući da se za sve informacije obrate diplomatskim konzularnim predstavništvima.

Poziv se prije svega odnosi na turiste, studente i one koji su morali poslovno otputovati, rekao je ministar vanjskih i europskih poslova. 

"Nije baš bilo odgovorno putovati u jeku ove krize, iako smo još prije par tjedana preporučili da se ne putuje", dodao je Grlić Radman. 

Grlić Radman kaže da se Hrvatska priprema za krizu još od izbijanja koronavirusa u Wuhanu i vjeruje da će "pretrpjeti najmanje posljedice" ako se građani budu pridržavali svih mjera Nacionalnog kriznog stožera.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara