Šef Hrvatskih šuma pušten na slobodu

Šef Hrvatskih šuma pušten na slobodu
Foto: Pixsell

PREDSJEDNIK Uprave Hrvatskih šuma, HDZ-ov Krunoslav Jakupčić, sinoć je pušten doma nakon ispitivanja, javlja N1.

Odvjetnik Terešak kazao je da je njegov branjenik Jakupčić iznosio aktivnu obranu, govorio je više od dva sata i poricao krivnju. Radi se o trgovačkom društvu i izgradnji Vjetroelektrane. Hrvatske šume su naplatile dug od bivše Uprave, terete ga da tu šteta nije naplaćena. On je naplatio 6 milijuna duga, ali ostala je još neka šteta, navodno oko 200 tisuća kuna.

Među prvim ispitanima bio je i zagrebački poduzetnik Josip Ravlić koji je također pušten na slobodu. Na teret mu se stavljaju dva kaznena djela, kazneno djelo davanja mita i pomoć pri davanju mita.

Odvjetnik Josipe Rimac Vinko Gulišija u večernjim je satima u petak potvrdio da je njegova klijentica ispitana u prostorijama USKOK-a.

Tereti je se za kaznena djela trgovine utjecajem i davanje mita.

Odvjetnik je rekao da je iznošenje obrane trajalo 45 minuta. Rimac će biti prebačena u pritvor, a u subotu bi trebala izaći pred suca istrage. "Nije mi decidirano to rečeno, ali je kod ovakvih predmeta za pretpostaviti da će joj biti predložen istražni zatvor", pojasnio je odvjetnik Gulišija. Dodao je kako Rimac nije odgovarala na pitanja USKOK-a jer je bila jako umorna.

U USKOK-u su jučer ispitani i tajnica iz Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro te još barem 5 osumnjičenih.

Ispitivanja se nastavljaju danas, a u ranim jutarnjim satima u prostorije USKOK-a u Vlaškoj ulici pristigla je i načelnica Gračaca Nataša Turbić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara