Šef Kolindine kampanje na izborima u HDZ-u podupire Plenkovića

Šef Kolindine kampanje na izborima u HDZ-u podupire Plenkovića
Foto: Josip Regović/Pixsell

OSJEČKO-baranjski župan i član Predsjedništva HDZ-a Ivan Anušić izjavio je u utorak kako će na unutarstranačkim izborima u HDZ-u poduprijeti aktualnog predsjednika stranke i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Nakon obilaska nove ambulante obiteljske medicine u osječkom Mjesnom odboru Cvjetno naselje, Anušić je rekao novinarima da je Plenkovića odlučio poduprijeti zbog kontinuiteta onoga što je učinjeno za Hrvatsku kada su u pitanju vanjska i unutarnja politika, gospodarstvo i svega onoga što su stranka i vlada, na čelu s Plenkovićem, uspjeli napraviti, posebice za Slavoniju.

Dodao je kako je druga bitna stvar, koja je bila prekretnica u njegovoj podršci Andreju Plenkoviću, dogovor da se dobri, ali nedovoljni projekti za Slavoniju, Baranju i Srijem dodatno ojačaju.

"Ojačat ćemo tako da će se mijenjati zakonski okviri koji se tiču Slavonije, Baranje i istoka Hrvatske, koji će omogućiti lakše funkcioniranje poduzetništva i svega što je potrebno da se to područje podigne te izravne investicije, ne samo kroz EU fondove i Projekt Slavonija već i investicije proračunskih sredstava za projekte koje smo već najavili", pojasnio je Anušić.

Na tvrdnju je li potpora Plenkoviću iznenađenje jer ga se u vrijeme predsjedničkih izbora percipiralo kao dio desne struje HDZ-a koja je uz Milijana Brkića, Anušić je odgovorio kako je "percepcija jedno, a činjenice i stvarnost drugo" te da se nitko nikada nije mogao pozivati na njegovu potporu "ako tu potporu nije zaslužio".

Na upit znače li najave o više kandidata za čelne dužnosti u HDZ-u razjedinjenost stranke, odgovorio je kako to nije razjedinjenost nego demokracija.

Biramo predsjednika i svatko tko misli, hoće i želi ponuditi nešto svoje može se kandidirati i vidjeti ima li potporu. Tako treba biti u svim demokratskim strankama pa tako stvari funkcioniraju i u HDZ-u, kaže Anušić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara