Šef sindikata: Debeljak je trebao učiniti sve da se radnicima isplate dugovanja

Šef sindikata: Debeljak je trebao učiniti sve da se radnicima isplate dugovanja
Foto: FAH

PREDSJEDNIK Jadranskog sindikata Boris Cerovac ustvrdio je kako je strateški partner Tomislav Debeljak trebao učiniti sve kako bi se radnicima pulskog Uljanika u veljači mogla isplatiti sva zaostala dugovanja, a kritizirao je i nečinjenje političara na razrješavanju pitanja brodogradnje.

"Tomislav Debeljak je enigma za sve nas, ali nakon što je izabran za strateškog partnera od strane Uprave i Nadzornog odbora Uljanika, uvjeren sam da je trebao promptno reagirati, odnosno trebao je učiniti sve da radnicima u veljači budu isplaćena sva zaostala dugovanja, a tek se kasnije trebao upuštati u raspravu i dokazivanje s vladom", poručio je Boris Cerovac u priopćenju.

Ustvrdio je i kako sporost u odlukama ne donosi pozitivne, već negativne pomake za budućnost hrvatske brodogradnje. 

"Očekujem da najkasnije u dva - tri dana novi strateški partner zajedno s vladom RH i Upravom Uljanika, uz prisustvo sindikata, dogovori isplatu zaostalih plaća i krene s realizacijom", poručio je Cerovac te dodao kako će, u suprotnom, "zajedno s kolegama raditi da u mogućem stečaju ne dođe do preuzimanja Uljanika i 3. maja od onih koji ne žele dobro radnicima i građanima dviju županija".

"Oduvijek sam smatrao da za propuste, slučajne ili svjesne, moraju odgovarati počinitelji, a ne da se sve prelomi preko leđa radnika kako je to slučaj u brodogradilištima Uljanik i 3. maj. Tko je kriv? Uz staru Upravu Uljanik grupe, zasigurno su to političari na svim razinama kojima je važan njihov interes, a ne interes građana. Ti isti političari zaboravljaju da su izabrani da predstavljaju sve građane", istaknuo je Cerovac u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara