Šef splitskog Doma zdravlja: Vlasnik apartmana mora o gostu s koronom brinuti 14 dana

Šef splitskog Doma zdravlja: Vlasnik apartmana mora o gostu s koronom brinuti 14 dana
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

RAVNATELJ Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marko Rađa opisao je kako će izgledati procedura u slučaju da se neki turist u Hrvatskoj zarazi koronavirusom.

"Ako neki inozemni turist sa srednjodalmatinskih otoka, ili iz bilo kojeg drugog kraja naše županije, bude imao povišenu temperaturu ili neki drugi simptom koji bi mogao ukazivati na covid-19 oboljenje, on će doći u ambulantu na Mertojaku. Nakon testiranja i ako se utvrdi da je pozitivan, bit će upućen u apartman u kojemu boravi i u njemu će morati provesti 14 dana u samoizolaciji", kaže u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Tu bi se mogli stvoriti problemi ako vlasnik apartmana ima zabilježene druge goste za iduće tjedne, a u apartmanu ima zaraženog gosta koji mora biti u samoizolaciji.

"Vlasnik apartmana gosta koji je u samoizolaciji ne smije izbaciti iz apartmana. Štoviše, mora se brinuti o njemu i o njegovoj obitelji, ako je s njom na ljetovanju. Svi oni moraju biti u samoizolaciji i vlasnik apartmana im mora svaki dan donositi hranu i higijenske potrepštine, koje će ostavljati ispred vrata apartmana. Naravno, ako je gost u Hrvatsku došao osobnim automobilom, postoji mogućnost da on Hrvatsku napusti, kada mu se utvrdi da je pozitivan na koronavirus", kaže Rađa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara