Šef stranke umirovljenika: Ako nas vlada odbije, idemo pod prozor Plenkoviću

Šef stranke umirovljenika: Ako nas vlada odbije, idemo pod prozor Plenkoviću
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja najavio je danas u Vinkovcima da će, ako vladajući odbiju inicijativu HSU-a čiji aktivisti prikupljaju potpise protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja i povećanja cenzusa, dovesti autobuse umirovljenika pod prozore premijera Plenkovića.

"Kada vas vlada odbije ili na neki način kaže da je to što radite populizam, a ne shvaća sudbinu tih 250.000 ljudi, onda pojačavamo argument snage, a argument snage su naši umirovljenici, većinom u ruralnim sredinama gdje je taj problem naročito izražen više nego u Zagrebu gdje je prosječna mirovina oko 3500 kuna", rekao je Hrelja.

Također je pozvao građane da pomognu u skupljanju potpisa jer kad "po cičoj zimi građani od 70 godina skupljaju potpise za svoje dopunsko osiguranje, ta bi slika svakoj normalnoj vlasti trebala udariti u oko, ako ne i u mozak".

Najavio je pet punih autobusa svaki tjedan

"Ako nas i tu odbiju, ići ćemo premijeru Plenkoviću pod prozore, svaki tjedan pet autobusa punih onih koji su izgubili dopunsko zdravstveno osiguranje da ne pričaju kako su to neki ljudi, a to će biti ljudi u potrebi iz svih krajeva Hrvatske", kazao je Hrelja.

Komentirajući traženje Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a da se na dnevni red sjednice zagrebačke Gradske skupštine, koja će se održati 9. prosinca, po hitnom postupku uvrsti rasprava o adventskim kućicama, Hrelja je rekao kako svugdje treba preispitivati visoke troškove.

"Ja sam tu s njima suglasan kao što sam suglasan i s našim aktivistima u stranci koji prikupljaju potpise i upućuju te potpise vijećnicama Grada Zagreba zbog poskupljenja odvoza smeća bez obzira na socijalno stanje kućanstava", rekao je.

Umirovljenici podržavaju Milanovića

Izrazio je i nadu da će predsjednički kandidat Zoran Milanović, kojemu je HSU dao podršku, ostvariti priželjkivani rezultat na predsjedničkim izborima ocijenivši kako je Milanović najomiljeniji predsjednički kandidat među umirovljenicima, ali i da treba još malo poraditi na približavanju umirovljeničkoj populaciji.

Hrelja je u Vinkovcima bio nazočan godišnjoj izvještajnoj skupštini Hrvatske stranke umirovljenika u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara