Šeks pisao britanskim kolegama povodom britanske ratifikacije SSP-a Hrvatske i EU-a

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je predsjedniku Gornjeg doma britanskog parlamenta lordu Falconeru od Thorotona i predsjedniku Zastupničkog doma Michaelu J. Martinu pismo u kojem izražava zadovoljstvo dovršetkom procesa ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Hrvatske s Europskom unijom u oba doma britanskog parlamenta, priopćio je u petak Hrvatski sabor.

U pismu se nadalje ističe kako potvrda sporazuma predstavlja jasan primjer odnosa u usponu između dvije zemlje, kao i dobar temelj za dodatno intenziviranje suradnje između dvaju parlamenata, priopćeno je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Šeks podsjeća kako je Hrvatska, nakon dobivanja statusa kandidata za članstvo 18. lipnja ove godine i određivanja termina početkom pregovora između RH i EU za početak 2005. godine, ušla u novu fazu odnosa s Europskom unijom.

S tim u svezi, odluka britanskog parlamenta predstavlja dodatni poticaj Hrvatskoj na putu prema konačnom punopravnom članstvu u Europskoj uniji, priopćeno je iz Sabora.

U pismu se isto tako navodi da će Hrvatski sabor u razdoblju što slijedi i dodatno pojačati svoj rad na usklađivanju domaćeg zakonodavstva s acquis communautaireom te nastaviti provoditi sve ostale reformske aktivnosti potrebne za stjecanje punopravnog članstva u EU, priopćeno je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara