Šeks primio Savez izviđača Hrvatske

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je danas izaslanstvo Saveza izviđača Hrvatske davši punu potporu projektima Saveza od kojih je prvi osnivanje odbora Hrvatske izviđačke parlamentarne unije u okviru Odbora za obitelj, mladež i šport Hrvatskog sabora. L

Kako je priopćeno danas iz Sabora, predsjednik Sabora Vladimir Šeks, i sam bivši izviđač, složio se da izviđačka organizacija svojim djelovanjem ima važnu ulogu u društvu jer okuplja mlade ljude i potiče osjećaj odgovornosti, toleranciju, međusobno uvažavanje i zdrav odnos prema radu.

Predsjednica Saveza izviđača Hrvatske Anka Mandušić rekla je kako bi izviđačka unija pri saborskom Odboru trebala biti tijelo koje bi kontaktima članova pridonijela djelotvornijem rješavanju problema mladih, posebno djece i mladeži u udrugama izviđača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Savez izviđača Hrvatske jedna je od najvećih mladeških udruga u Hrvatskoj koja broji oko 4000 članova. Savez ima 72 izviđačke udruge, a najviše je izviđača u Zagrebu, Splitu i Rijeci.

Savez već 13 godina organizira i nosi Betlehemsko svjetlo, kako bi u doba Došašća svijetu donio dašak mira i tolerancije.

(Hina) pp/xmb yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara