Šeks u HTV-ovom Dnevniku reklamirao svoju knjigu

Šeks u HTV-ovom Dnevniku reklamirao svoju knjigu

Screenshot: HTV

VLADIMIR ŠEKS iskoristio je prostor koji je dobio u HTV-ovom središnjem Dnevniku da izreklamira svoju knjigu "Delikt mišljenja". Knjigu koju je objavio 1986. godine Šeks je ponio sa sobom na Prisavlje, pohvalivši se kako je on jedini koji je u bivšoj Jugoslaviji pisao o verbalnom deliktu.

Nakon što je ustanovio svoju stručnost o toj temi, Šeks je objasnio da HDZ ima pravo tražiti kazneni progon Željka Jovanovića zbog njegovih izjava. "Nikoga se ne progoni zbog kritičkog mišljenja, ali ovdje se radi o zločinu iz mržnje", kazao je Šeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
I dok je o skidanju imuniteta Jovanoviću rado govorio, Šeks nije želio komentirati donošenje Zakona o ništetnosti, koji je u javnosti prozvan i "Šeksov zakon". "To je tema o kojoj trebaju govoriti drugi", kazao je Šeks.

Kritike iz EU i Srbije

A "drugi" su se promptno oglasili. Kritike na račun "Šeksovog zakona" stigle su iz Europske unije i iz Srbije. Peter Stano, glasnogovornik europskog povjerenika za proširenje, tvrdi da je EU i ranije naglašavala da je zabrinuta zbog tog zakona, te najavio analizu kojom će se utvrditi je li njihova zabrinutost uzeta u obzir.

Slobodan Home, državni tajnik u srpskom ministarstvu pravosuđa, novinarima u Beogradu je izjavio da je u Hrvatskoj donesen zakon koji nije sukladan međunarodnom pravu. No, Homen nije pretjerano zabrinut, s obzirom da smatra kako se radi samo o predizbornoj kampanji. "Nadam se da će neki novi odnos političkih snaga u budućnosti staviti ovaj akt izvan zakona", kazao je Homen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara