Šeks: Vrh SDP-a je potaknuo ubilački bijes huligana

Ilustracija: Goran Mehkek/Cropix

SINOĆ je i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks došao na red da optuži oporbu za poticanje "ubilačkog bijesa huligana" tijekom antivladinih prosvjeda.

On je na obilježavanju 21. obljetnice utemeljenja HDZ-a u Virovitici rekao da krunski dokaz da oporba stoji iza prosvjeda leži u "njihovom stalnom prozivanju premijerke Jadranke Kosor i vrha HDZ-a da su kriminalci i lopovi".

"Vrh SDP-a je potaknuo ubilački bijes huligana"

Kada nisu uspjeli Vladu srušiti u Saboru, počeli su primjenjivati novu taktiku i svakodnevno nas optužuju da smo lopovi, kriminalci i gangsteri', rekao je Šeks te ocijenio da je stalno izazivanje bijesa i mržnje protiv HDZ-a rezultiralo izlaskom na ulice.

Također je dodao da je "ubilački bijes huligana potaknuo vrh SDP-a, predvođen tandemom Milanović - Jovanović", s ciljem da u kritičnom trenutku pregovora s EU za njih obave posao i svrgnu HDZ s vlasti. Kako kaže, dokaz tome je i paljenje zastave EU jer se "SDP boji ulaska u EU".

Đakić braniteljima: Maškare neće uspjeti, vidjet će se tko je čiji!


Šeks je pozvao članstvo HDZ-a na mobilizaciju jer se "zaoštrava specijalni politički rat". O braniteljskim prosvjedima je govorio saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić koji je rekao da "maškare i karnevali u Zagrebu, Grubišnom Polju i Rijeci neće uspjeti".

"Past će maske i vidjet će se tko je čiji", rekao je Đakić te dodao: "I mi možemo bacati boju i paliti zastave, ali tu mržnju smo prerasli, a oni u SDP i HNS-u nisu. Na kraju je dodao da "nekima u HNS-u bolje bilo da uče mađarski jer će im uskoro trebati".

Podsjećamo, u ovotjednim prosvjedima nije bilo većih incidenata. Prosvjednici su tek na svojoj Facebook grupi upozoravali na informacije da se među njih namjeravaju ubaciti HDZ-ovi provokatori kako bi diskreditirali prosvjed. Sinoćnji prolazak glasnogovornika Vlade Mladena Pavića kroz prosvjednu povorku prokomentirali kao neuspjelu provokaciju kojoj je bio cilj izazvati bijes prosvjednika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara