šemso tanković na htv-u predstavio izborni program sda

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Šemso Tanković predstavio je večeras na HTVu izborni program te stranke, ocijenivši da su Bošnjaci "nedvojbeno najobespravljenija manjina u Hrvatskoj".

SDA je svoje kandidate istaknula u 12. izbornoj jedinici u kojoj zastupnike biraju manjine. Trojica kandidata SDA natječu se za zastupnike albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine.

Ocijenivši da Bošnjaci imaju izborno iskustvo u Hrvatskoj, Tanković je kazao kako su "1990. glasovali protiv komunizma, a 2000. protiv HDZ-a, čija je vlast učinila anticivilizacijski iskorak kad je iz Ustava izbacila bošnjačku i slovensku nacionalnu manjinu".

Na idućim će izborima, predviđa Tanković, Bošnjaci glasovati afirmativno, birajući vlastite predstavnike u Hrvatskom saboru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da je "SDA već odnijela moralnu pobjedu, jer se većina građana koji su se na popisu stanovništva očitovali kao Muslimani, odazvala pozivu stranke i u biračke se popise upisala kao Bošnjaci".

Biračima je obećao da će se u Saboru zauzimati za ispravak "nepravedna zapostavljanja, pa i zabrane bošnjačkog imena u nekim hrvatskim krajevima", te da će biti most s maticom BiH.

(Hina) ibob/tr jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara