Šemso Tanković potpisao potporu Ivi Sanaderu

PREDSJEDNIK Stranke demokratske akcije Hrvatske (SDA) i izabrani zastupnik albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine Šemso Tanković izjavio je danas da je potpisao potporu mandataru za sastav nove vlade predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu.

Tanković je to novinarima rekao nakon današnjeg razgovora s HDZ-ovim vodstvom u središnjici stranke.

Pojasnio je da je HDZ-ovu vodstvu iznio problem vezan uz činjenicu da su Bošnjaci zajedno sa Slovencima ispušteni iz preambule hrvatskog Ustava, što je, rekao je, posebno za Bošnjake proizvelo čitav niz negativnih učinaka.

Naveo je kako Sanader razumnim smatra zahtjev da se prigodom prve izmjene hrvatskog Ustava, Slovence i Bošnjake ponovo uvrsti u preambulu.

Naveo je da se Bošnjaci svakodnevno susreću s problemima na terenu u vezi s postupcima Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva pravosuđa prema dvojakoj uporabi naziva Bošnjak i musliman.

To Bošnjake dovodi u vrlo neugodnu situaciju, tako da je na ovim izborima tek njih deset posto moglo glasovati za bošnjačke liste. Stoga želimo da se okonča upotreba naziva musliman, jer to više ne postoji, i da se u cijelosti afirmira naziv Bošnjak, rekao je Tanković.

(Hina) dm sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara