Oko 60 zastupnica zahtijeva istragu protiv Trumpa zbog spolnog zlostavljanja: "Mene neće ušutkati"

Oko 60 zastupnica zahtijeva istragu protiv Trumpa zbog spolnog zlostavljanja: "Mene neće ušutkati"
Foto: Hina
 
AMERIČKA senatorica Kirsten Gillibrand uzvratila je u utorak predsjedniku Donaldu Trumpu izjavivši da neće biti ušutkana nakon što ju je napao na Twitteru jer je pozvala na istragu optužbi protiv njega za seksualno zlostavljanje i nedolično ponašanje.
 
Šestoro američkih senatora, među kojima i Gillibrand, rekli su da Trump treba podnijeti ostavku.
 
"Učinila bi sve za priloge za kampanju"
 
Trump je oštro kritizirao Gillibrand na Twitteru u utorak. "Drugorazredna senatorica Kirsten Gillibrand, potrčko Chucka Schumera i netko tko je ne toliko davno dolazio u moj ured 'preklinjati' za priloge za kampanju (i tko bi sve učinio za njih), sada se u ringu bori protiv Trumpa", napisao je.
 
Schumer je čelnik demokrata u Senatu. Gillibrand, koja se spominjala kao moguća demokratska predsjednička kandidatkinja 2020., izjavila je da se neće povući.
 
"To je seksističko klevetanje i mene neće ušutkati"
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Riječ je o seksističkom klevetanju kojim me se pokušava ušutkati, ali ja neću biti ušutkana po tom pitanju", kazala je novinarima na tiskovnoj konferenciji.
 
Trump na kasnijem eventu u Bijeloj kući nije odgovorio na pitanje novinara kojega je zanimalo što je mislio tim tweetom. Druge demokratske zastupnice podržale su Gillibrand, a među njima i senatorica Elizabeth Warren, također moguća kandidatkinja na izborima 2020.
 
Oko 60 demokratskih zastupnica zatražilo istragu  
 
Najmanje 16 žena optužuje Trumpa za spolno zlostavljanje u vrijeme prije nego što je ušao u politiku. Tri žene koje optužuju Trumpa za zlostavljanje održale su u ponedjeljak konferenciju za novinare na kojoj su zahtijevale od Kongresa da istraži slučaj te su ponovno iznijele svoje optužbe.
 
Trump odbacuje optužbe, a Bijela kuća kaže da žene lažu. Istragu je zatražilo i gotovo 60 zastupnica Demokratske stranke u pismu u ponedjeljak.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Donalda Trumpa, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Donald Trump. 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara