Šenoina "Ljubica" 17. srpnja na Cabaret sceni "Gumbek"

PREMIJERA komedije "Ljubica" jedinog dramskog djela najvećeg hrvatskog romanopisca Augusta Šenoe u dramaturškoj obradi Nina Škrabe bit će u subotu, 17. srpnja na Cabaret sceni "Gumbek", najavila je Glumačka družina Histrion na današnjoj konferenciji za novinare.

Po riječima redatelja Georgija Para, Škrabe je to Šenoino djelo prebacio iz 1866. u 1941. godinu, u ozračje Zagreba nad koji su se nadvili ratni oblaci, a politička i socijalna previranja podijelili su ljude na one koji su za Mačeka, druge koji su za partizane, treće koji podržavaju ustaše, naciste ili su pak za kralja.

Salon Ljubice Ružićeve, koji posjećuju ljudi različitih uvjerenja, odiše atmosferom prožetom ljubavnim, političkim i policijskim intrigama, ali i smijehom, pjesmom te ljubavnim zapletom, u zloslutno vrijeme uoči tragičnih ratnih zbivanja.

Progovarajući o starom građanskom Zagrebu, te o predvečerju i zbivanjima uoči Drugog svjetskog rata, Škrabe i Paro snažno i neposredno progovaraju o današnjici, naglasio je umjetnički ravnatelj Histriona Zlatko Vitez.

U ulozi Ljubice Ružićeve nastupa Mladena Gavran, a glume još Zvonimir Zoričić, Dora Fišter, Ines Bojanić, Dušan Bućan, Hrvoje Klobučar, Davor Svedružić, Žarko Potočnjak, Siniša Ružić, Ronald Žlabur, Barbara Rocco, Ivana Krizmanić, Nada Abrus, Nenad Cvetko, Branka Cvitković, Daria Knez, Slavko Brankov, Ljubo Zečević, Josip Bobi Marotti, Tara Rosandić, Tomislav Martić i Miran Kurspahić.

(Hina) xkt yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara