Sergej Bagapch izabran za "predsjednika" Abhazije

POSLOVNI čovjek Sergej Bagapch izabran je u srijedu za "predsjednika" gruzijskog separatističkog teritorija Abhazije s 90,1 posto glasova, izjavio je u četvrtak ujutro predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva Batal Batagua.

"Mislim da neće biti moguće osporiti rezultate, brojke su previsoke", rekao je Bagapch.

Jedini drugi kandidat na tim predsjedničkim izborima Yakoub Lakoba, čelnik Stranke naroda, odnio je 4,5 posto glasova, kazao je Batagua.

"Nije bilo pritužbi ili izjava koje mogu utjecati na rezultate. Postoje samo male pritužbe, beznačajne", dodao je on na konferenciji za tisak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelovanje je doseglo 58,5 posto, prilično iznad praga od 50 posto potrebnih da glasovanje bude važeće, prema istom izvoru.

Lakoba je priznao poraz. "Ne znam hoću li osporiti izbore. Možda nema smisla. No, očekujem više informacija tijekom dana", kazao je on.

Više od 68.000 osoba sudjelovalo je u glasovanju, na ukupno približno 123 tisuće upisanih birača, kazao je već u srijedu navečer predsjednik Izbornog povjerenstva.

Izbori su organizirani nakon neuspjeha prvog glasovanja od listopada te se u Suoukhoumiju očekivao povratak stabilnosti nakon tromjesečne krize.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara