Šešelj: Ne cenzurirajte me, pozvat ću svoje prijatelje Chaveza, Ahmedinedžada i Kim Jong Ila

Foto:AFP

PORUKOM da će se "držati mišljenja veličanstvenog sjevernokorejskog vođe Kim Jong Ila da onaj tko se iskreno bori za pravdu mora biti spreman na žrtve", Vojislav Šešelj jutros je započeo obranu zbog nepoštivanja suda i otkrivanja identiteta zaštićenih svjedoka, javlja HRT. 

Šešelj je 4. veljače prošle godine optužen za nepoštivanje suda jer je u svojoj knjizi objelodanio informacije o 11 zaštićenih svjedoka i već jednom pravomoćno osuđen na 15 mjeseci. "Nikad nisam ugrožavao svjedoke, nikad nikome nije falila dlaka s glave. Meni je samo stalo da u sudnici raskrinkam lažne svjedoke" rekao je Šešelj.

Ratni zločinac poznat po cirkuskim nastupima i psovanju u Haškoj sudnici, optužio je Ameriku i zapadne sile da su dale nalog Tribunalu da se on nipošto ne smije vratiti u Srbiju prije parlamentarnih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šešelj je prozvao Haag i zbog navodnog pokušaja gašenja njegove web stranice na kojoj je također objavio imena tajnih svjedoka, te je zaprijetio da će, ako mu stranicu stvarno zabrane, intervenirati kod svojih prijatelja Kim Jong Ila, Huga Chaveza i Mahmuda Ahmedinedžada.

Šešelja vjerojatno očekuje dugogodišnji boravak iza rešetaka. 

Optužen je za zločine protiv čovječnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara