Šest mrtvih, 37 ozlijeđenih u sudaru autobusa i dva kamiona kod Beča

Tekst: F.M.
Foto: Die Presse, AFP


U TEŠKOM sudaru autobusa i dva kamiona na autocesti izvan Beča u noći s nedjelje na ponedjeljak poginulo je šest, ozlijeđeno je 37 ljudi, od kojih 16 teško, javljaju austrijski mediji.

Nesreća se dogodila na cesti A21, oko ponoći, kad su se iz dosad nepoznatih razloga sudarili autobus njemačkih registracija te kamion rumunjskih i kamion slovačkih registracija. Austrijski autoklub rekao je da su putnici u autobusu vjerojatno bili s Kosova, a pretpostavlja se da su se prvo sudarili kamioni, pa da je kasnije na njih naletio autobus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesto nesreće odmah je izašao velik broj pripadnika spasilačkih službi, koji su opisali kaotičnu situaciju. "Ozlijeđeni ljudi trčali autocestom, prekriveni krvlju. Drugi su zbog teških ozljeda ležali na cesti", javila je jedna vatrogasna postrojba.Pretpostavlja se da su se prvo sudarili kamioni. Poledica je isključena kao mogući uzrok nesreće, budući da je cijeli dan bilo lijepo vrijeme, a policija navodno vjeruje da je jedan od vozača kamiona zaspao.

Zadnja ovakva nesreća dogodila se 1. svibnja 2001. godine, kad je kod Tirola jedan autobus izgubio kontrolu i počeo voziti suprotnim smjerom, pri čemu je također poginulo šest ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara