Sestra ubijene Jasmine još nije ispitana, produljen joj je pritvor

Sestra ubijene Jasmine još nije ispitana, produljen joj je pritvor
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

SMILJANI Srnec (45) produljen je pritvor zbog sumnje da je povezana s ubojstvom sestre Jasmine, čije je tijelo pronađeno u subotu navečer u zamrzivaču obiteljske kuće.

Srnec još uvijek nije ispitalo Županijsko državno odvjetništvo, a to će, kažu nam, biti obavljeno u zakonskom roku.

"Županijsko državno odvjetništvo još ju nije ispitalo. Danas neće biti ispitana, vidjet ćemo kako će se sutra razvijati situacija", rečeno nam je u varaždinskom županijskom državnom odvjetništvu.

"Nemamo još terećenje da je donesen neki akt s naše strane. U odnosu na što postoje osnove sumnje da je počinjeno, to je kazneno djelo ubojstva", dodali su za Index.

Policija održala presicu

Podsjetimo, policija je danas izvijestila da prije dovršetka obdukcije ne može sa sigurnošću potvrditi da je u zamrzivaču u kući u selu Palovcu pronađeno tijelo Jasmine Dominić, čiji je nestanak prijavljen 2005., a zbog sumnji u ubojstvo je, prema neslužbenim podacima, uhićena njena 45-godišnja sestra.  

>> Policija: Obitelj nas je uvjeravala da je Jasmina živa. Išli su i na poligraf

"Znamo da se radi o ženskoj osobi sa sigurnošću, ali za sada ne možemo tvrditi da se radi o toj nestaloj osobi, ali sumnjamo da je to ta nestala osoba", izjavio je na konferenciji za novinare glasnogovornik međimurske policije Nenad Risek.

Dodao je da je osumnjičena 45-godišnjakinja sa šireg područja općine Mala Subotica u nedjelju u večernjim satima predana pritvorskom nadzorniku međimurske policije zbog sumnje da je ubila Jasminu Dominić, čiji je nestanak prijavljen 16. kolovoza 2005.

Policija je potvrdila da je još 2005. pretraživala kuću u kojoj je nedavno pronađen leš. "Mogu reći da smo bili više fokusirani na van, prema tim nekim informacijama, čak i na neka okolna mjesta. Međutim, tada nismo imali informacija da bi se to moglo dogoditi unutar kuće", rekao je Risek na novinarsko pitanje kako to da policija nije otkrila leš prilikom pretrage kuće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara