Seul: Napad SAD-a na Irak ključni faktor za odluku o popuštanju

Seul: Napad SAD-a na Irak ključni faktor za odluku o popuštanju
ŠEF NACIONALNE sigurnosti Južne Koreje Ra Jongyil izjavio je kako smatra da je američki napad na Irak bio ključni faktor za sjevernokorejsko popuštanje u pogledu zahtjeva za bilateralnim razgovorima s Washingtonom o nuklearnim planovima Pjongjanga, izvijestila je južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Ra Jong-yil novinarima je kazao kako je rat Iraku izmijenio geopolitičku perspektivu, a fleksibilno sjevernokorejsko stajalište posljedica je "nezavidnog položaja te zemlje u međunarodnom svijetu", prenijela je agencija.

Južna Koreja u ponedjeljak je SAD-u iznijela plan djelovanja odnosno "red vožnje" koji bi omogućio rješenje sjevernokorejske nuklearne krize, javila je agencija Yonhap, izvijestivši kako su se u ponedjeljak sastali južnokorejski ministar vanjskih poslova Yoon Young-kwan i američki veleposlanik Thomas Hubbard. Agencija prenosi kako se plan djelovanja odnosi na zamrzavanje nuklearnih planova Pjongjanga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južnokorejsko ministarstvo vanjskih poslova i američko veleposlanstvo još nisu reagirali na tu informaciju.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara