SFOR-ov helikopter gasio požar blizu Mostara

SFOR-ov protupožarni helikopter u četvrtak je u popodnevnim satima pomagao gašenje požara na planini Velež iznad Mostara, a u slučaju potrebe Stabilizacijske snage će i ubuduće pomagati mostarskim vatrogasnim službama u gašenju požara, priopćio je Ured za informiranje SFOR-ove Višenacionalne brigade za Jugoistočni sektor.

SFOR je potvrdio da je u srijedu dok su pripadnici Stabilizacijskih snaga izvodili vježbu na strelištu u mostarskom naselju Zalik izbio požar, ali je odbio povezanost tog događaja sa širenjem požara na brdima iznad Mostara, a za što ih optužuju pojedini dužnosnici iz mostarske vatrogasne postrojbe.

Vlada Federacije BiH na zasjedanju u Mostaru u četvrtak je odobrila 100.000 konvertibilnih maraka (oko 50.000 eura) kao interventnu pomoć za nabavku rezervnih dijelova, ručne opreme i goriva za vatrogasne postrojbe u gašenju požara u hercegovačkoneretvanskoj županiji.

Ministar obrane Federacije BiH Miroslav Nikolić u izjavi novinarima potvrdio je kako u Federaciji BiH ne postoje helikopteri opremljeni za gašenje požara. Pritom je objasnio kako je federalno Ministarstvo obrane prije dvije godine odlučilo na međunarodnom natječaju opremiti pet helikoptera za gašenje požara, ali se to, po Nikolićevim riječima nije realiziralo iz nepoznatih razloga.

(Hina) pg rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara