SHAKIRA JE NOVA UNICEFOVA AMBASADORICA DOBRE VOLJE

Unicef (Fond Ujedinjenih naroda za djecu) imenovao je u petak čuvenu kolumbijsku pjevačicu Shakiru veleposlanicom dobre volje, objavila je u petak ta organizacija u priopćenju.

Izvršna direktorica Unicefa Carlo Bellamy je rekla da je zvijezda pop glazbe izabrana "zbog svog suosjećanja, svog dubokog angažmana u korist djece kao i zbog uspjeha kojeg uživa među mladima".

"Sretni smo što se Shakira pridružuje obitelji Unicefa. Sigurna sam da će ona priodnijeti misiji Unicefa upravo među publikom koja će biti najutjecajnija u budućnosti: mladima", dodala je Bellamy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pjevačica će biti druga slavna osoba iz Kolumbije koja će se baviti tom misijom za Ujedinjene narode nakon imenovanja vozača Formule 1 Juana Pablo Montoye prije godinu dana.

Unicef pokušava dobiti podršku mlade generacije međunarodno slavnih osoba jer se približava 50. obljetnica osnivanja funkcije ambasadora dobre volje.

Prema podacima agencije Ujedinjenih naroda na svijetu ima 120 milijuna djece koja nisu školovana, koja su krajnje siromašna i time izložena svim oblicima iskorištavanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara