SHU O NAPUTKU MINISTARSTVA ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I ŠPORTA

Sindikat hrvatskih učitelja (SHU) priopćio je danas, očitujući se na naputak resornog ministarstva o otvaranju škola za vrijeme proljetnih praznika da je taj program trebalo ranije pripremiti jer je tijekom školske godine teško ostvarivo unositi promjene.

SHU navodi u priopćenju da promjene radi osuvremenjivanja nastave valja unaprijed stručno razraditi jer se nastavni programi izrađuju na početku školske godine.

Pritom napominje da će učitelji nenastavne radne dane po ranijim planovima provesti na raznim oblicima usavršavanja ili slobodnim danima, dok novo zaduženje treba dodatno platiti.

Sindikat upozorava učitelje da naputak ministarstva, po tumačenju pomoćnice ministra Vilmice Kapec shvate kao preporuku, koju mogu ostvariti ali i ne moraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
SHU podržava vladin program aktivnosti za sprječavanje nasilja među djecom i mladima na temelju kojeg je izdan naputak, no upozorava da mu ga Vlada nije dostavila.

Stoga poziva Ministarstvo znanosti, prosvjete i športa da zajedničkim radom postignu sporazum o provedbi progranma jer on nije ostvariv bez učitelja.

Prigoda za dogovor, napominje sindikat propuštena je i na sastanku ministra Vladimira Primorca s čelnicima sindikata kada ni jednom rječju nije spomenut način organizacije nastave za vrijeme proljetnih praznika.

(Hina) xpp/xmvra yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara