Šibenik: Iskaz sudskog vještaka na suđenju Lozini

SASLUŠANJEM sudskoga prometnog vještaka Zdravka Perana danas je na Županijskom sudu u Šibeniku nastavljeno suđenje Slavku Lozini, sucu Županijskog suda u Splitu, optuženu za napuštanje mjesta prometne nezgode koju je, po optužnici, skrivio u travnju prošle godine u Splitu, te što nije pomogao ozlijeđenom Giovaniu de Micheliu Vitturiu.

Vještak Peran je, uz ostalo, ustvrdio kako je Lozinino vozilo ugrozilo oštećenika u tom postupku Vitturija, koji je svojim vozilom zatim udario o lijevi rubnjak ceste i prevrnuo se. Iako je priznao kako nema egzaktnih podataka da je Lozina svojom "škodom octaviom" prešao u lijevi prometni trak kojim je vozio Vitturi, kazao je da je iz činjenica koje je pronašao u spisu zaključio da se to ipak dogodilo.

Iskaze dvoje svjedoka koji su išli u prilog Lozininoj obrani i tvrdnjama kako on nije prešao u lijevi prometni trak u kojem je oštećenik vozio ocijenio je nevjerodostojnim, rekavši kako se obrana okrivljenog pred istražnim sucem uklapa u rezultate njegova vještačenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Branitelji Slavka Lozine tri su sata postavljali pitanja prometnom vještaku i na kraju ga ocijenili tendencioznim, pristranim i iskonstruiranim i u cijelosti su ga odbacili. Oni tvrde da je Peran selektivno prihvaćao činjenice iz sudskog spisa te da je neutemeljeno eliminirao iskaze svjedoka koji nisu išli u prilog njegovoj verziji okolnosti u kojima se dogodila prometna nezgoda. Zato su predložili da drugi prometni vještak obavi kontrolu vještačenja, što je odbila sutkinja Maja Šupe.

Optuženi Lozina se složio s ocjenama svojih branitelja, naglasivši kako je privatno dao na uvid nalaz sudskog vještaka i da mu je rečeno kako je on pristran.

Iako se prometna nezgoda dogodila u Splitu, suđenje se vodi na Županijskom sudu u Šibeniku zbog objektivnosti jer je Lozina sudac Županijskog suda u Splitu.

Suđenje se nastavlja 14. travnja podastiranjem dokaza i završnim riječima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara