Šibenik: otvoren 43. međunarodni dječji festival

Međunarodni dječji festival (MDF) otvoren je večeras u Šibeniku predstavom koju je režirao i scenarij napisao Leo Katunarić, a pomoćnica mu je bila Željka Udovičić, autor scenografije je Ivica Propadalo.

Na otvaranju 43. šibenskog festivala je ministar kulture Antun Vujić, kao izaslanik pokrovitelja - predsjednik Republike Stjepana Mesića, istaknuo da je šibenski dječji festival ove godine opravdao svoj naziv međunarodni budući da se za nastup na njemu prijavilo čak 60 inozemnih ansambala, ali ih je od toga prošlo 11.

"Ovaj je festival poseban i sve nas ispunjava srećom jer ga čine spontanost i zadovoljstvo i nema velikih zvijezda već je zvjezdica svatko tko na njemu sudjeluje", naglasio je ministar Vujić.

Šibenski gradonačelnik Milan Arnautović je u svom pozdravnom govoru istaknuo kako je Šibenik ove godine proglašen hrvatskom metropolom kulture velikim dijelom zahvaljujući upravo MDF-u, koji nije samo institucija, nego je simbol Šibenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Festival je otvorenim proglasio devetogodišnji Šibenčanin Domagoj Lacmanović.

U idućih 14 dana na MDF-u će biti izvedeno oko 100 programa s oko tisuću sudionika iz zemlje i svijeta. Uz recentnu domaću kazališnu produkciju za djecu nastupit će 11 inozemnih ansambala, a festivalske radionice okupit će 400 djece. Ove godine će prvi put djelovati radionica street dance te kazališna instalacijska radionica nazvana "Niti vremena - čarobna šuma". Među likovnim izložbama izdvaja se likovna izložba osnovaca iz 120 hrvatskih gradova dok će središnji dio literarnog programa biti promocija knjige Luke Paljetka "Brod na papiru".

Ovogodišnji MDF financiraju grad Šibenik i Ministarstvo kulture te brojni sponzori.

(Hina) fd mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara