Šibenik: Pokopana Snježana Biga-Friganović

NA ŠIBENSKOM groblju sv. Ane popodne je u nazočnsoti obitelj i prijatelja, predstavnika javnog i političkog života pokopana Snježana BigaFriganović, SDP-ova saborska zastupnica, koja je nakon duge i teške bolesti prije tri dana umrla u Zagrebu.

Uz obitelj i prijatelje, predstavnike grada i Šibensko-kninske županije te nekoliko tisuća Šibenčana Snježanu Bigu-Friganović na zadnji je počinak ispratilo izaslanstvo Hrvatskog sabora s potpredsjednikom Matom Arlovićem na čelu, stranačke kolege iz cijele Hrvatske s predsjednikom SDP-a Ivicom Račanom i zamjenicom predsjednika Željkom Antunović, te predstavnici Hrvatske psihološke komore (HPK) i Hrvatskoga psihološkog društva (HPD).

Pred otvorenim grobom od pokojnice su se oprostili potpredsjednica HPK dr. Ljiljana Pačić-Turk i Mato Arlović u ime Sabora i SDP-a, kojeg je Snježana Biga-Friganović u dva mandata bila potpredsjednica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opraštamo se danas s našom kolegicom i prijateljicom, sa ženom koja je u politiku unijela ljubav, poštenje, humanost i iznad svega toleranciju. U četiri saborska mandata svoju je energiju usmjeravala na rješavanje problema u interesu svih hrvatskih građana, prije svega u važnim područjima zdravstva, socijalne politike i rada. I kad je bilo najteže, znala se nositi s teškoćama. Uvjerena u ideju socijaldemokracije svoje je stavove iznosila energično, ali je uvijek bila tolerantna i otvorena za suradnju, kazao je Arlović.

Kako je naglasio, kao članica izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Europskog vijeća predano je radila u stvaranju prave slike o Hrvatskoj u Europi i svijetu. Za svoj rad odlikovana je Redom hrvatskog trolista.

Prazno mjesto, koje je iza Snježane ostalo u Hrvatskom saboru, uvijek će nas podsjećati na njezin optimizam i vjeru, otvorenost, toplinu i iskrenost. Snježana je bila i ostala dama u hrvatskoj politici", kazao je Mato Arlović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara