Šibenik: predana još 44 stana POS-a

Šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Vladimir Goatti predali su danas ključeve vlasnicima 44 stana u drugoj zgradi, koja je po Programu društveno poticane stanogradnje izgrađena u gradskoj četvrti Meterizama u Šibeniku.

Predajući ključeve mladim šibenskim obiteljima, koje će se u novu zgradu POS-a početi useljavati već danas, direktor APN-a ocijenio je da je provedba programa POS-a u Šibeniku vrlo uspješna.

"Nakon što je prva zgrada s 55 stanova vlasnicima predana u studenome 2003., a druga danas, na popisu kandidata za stanove POS-a u Šibeniku ostalo je još 79 obitelji, što znači da bismo mogli izgraditi još dvije ovakve zgrade", kazao je Goatti.

Drugu zgradu POS-a na Meterizama izgradilo je poduzeće "Lavčević" d.d. u roku od 12 mjeseci, a vlasnici su četvorni metar stambenog prostora platili 842 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po riječima Zvonimira Zaninovića, pročelnika Gradskog stambeno-komunalnog odjela, to je za 140 eura skuplje nego u prvoj zgradi, prije svega zbog skupljeg zemljišta i većih troškova uređenja.

Zaninović je kazao kako se unatoč velikom zanimanju ove godine u Šibeniku neće graditi novi stanovi iz POS-a.

"Nakon donošenja izmjena Generalnog urbanističkog plana i određivanja lokacije za novu stanogradnju, gradnja stanova iz Programa društveno poticane stambene izgradnje trebala bi biti nastavljena 2006.", kazao je Zaninović.

(Hina) xzpod ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara