Šibenik - prvi "Grad kulture" u Hrvatskoj

Šibenik - prvi "Grad kulture" u Hrvatskoj
MINISTARSTVO kulture prihvatilo je inicijativu grada Šibenika da se u Hrvatskoj, po uzoru na europsku tradiciju, utemelji manifestacija "Grad kulture" te da zbog niza iznimnih ulaganja u kulturu, brige za spomenike i povijesnu baštinu te niza manifestacija koje kvalitetom i sadržajem nadmašuju lokalne okvire, čast prvoga Grada kulture Republike Hrvatske pripadne Šibeniku.

To je novinarima danas u Šibeniku priopćio Zoran Smolić, dogradonačelnik Šibenika, naglasivši da su u tome presudnu ulogu imala golema ulaganja grada Šibenika, ponajprije u preseljenje Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" i njezino pretvaranje u multimedijalni centar. Također je značajna obnova Šibenskog kazališta, istraživanja i konzervacija tvrđave sv. Mihovila te uspješna i atraktivna revitalizacija tvrđave sv. Nikole, kao i čitav niz kulturnih manifestacija, poput Međunarodnog dječjeg festivala, Orguljaške ljetne škole i Festivala dalmatinske šansone.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenik će, naglasio je Smolić, proglašenje Gradom kulture RH iskoristiti za atraktivnu prezentaciju i afirmaciju svojih golemih kulturnih i umjetničkih potencijala. Osim toga, bit će to za Šibenik neprocjenjivo vrijedna promidžba, a nije zanemariva ni izgledna zarada jer se, zahvaljujući tomu, očekuju nova ulaganja u kulturu, od oko pet milijuna kuna.

Šibenik će Gradom kulture RH službeno proglasiti ministar kulture Antun Vujić na svečanosti koja će tom prigodom biti organizirana u obnovljenom Šibenskom kazalištu, 7. lipnja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara