Sigurnosni izvori tvrde: Ubijeni napadači u Jordanu pripadali su terorističkoj ćeliji

Sigurnosni izvori tvrde: Ubijeni napadači u Jordanu pripadali su terorističkoj ćeliji

Foto: FAH

ČETVORICA napadača danas ubijenih u akciji jordanske policije bili su "Jordanci, pripadnici terorističke ćelije", a sumnjiči ih se da s džihadističkom terorističkom skupinom Islamskom državom, rekao je sigurnosni izvor a prenosi agencija France presse.

Jordanska sigurnosna služba je priopćila da je "zaplijenila veliku količinu eksploziva, eksplozivne pojaseve i automatsko oružje" u kući u kojoj su četvorica napadača pripremala napad.

Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

Jordanske vlasti ipak ne otkrivaju identitet ni motive četvorice napadača koji su u nedjelju ubili sedmoricu policajaca, dvoje jordanskih civila i kanadsku turistkinju u Karaku, nakon čega su ih ustrijelili pripadnici sigurnosnih snaga.

Osuda napada

Jordanski mediji jednoglasno osuđuju ovakve napade. Na naslovnicama novina može se pročitati: "Jordan će pobijediti terorizam" i "Monarhija će i dalje biti utvrda protiv terorizma".

Jordan, član međunarodne protudžihadističke koalicije koja od 2014. bombardira IS u Siriji i u Iraku, više puta je bila na meti napada islamističkih skupina.

U bombaškom napadu u lipnju, za koji je IS preuzeo odgovornost, poginula su sedmorica graničara blizu granice sa Sirijom.

Kanadska vlada je napad u Karaku nazvala "gnusnim" i pozvala svoje državljane da ne putuju u taj dio Jordana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara