Sikirica: Iako koalicijski partner, SDP se nema pravo miješati u poslove HSS-a

Sikirica: Iako koalicijski partner, SDP se nema pravo miješati u poslove HSS-a

PREDSJEDNIK splitskog HSS-a Željko Sikirica izjavio je danas da se SDP unatoč tomu što je koalicijski partner te stranke nema pravo miješati u poslove i kadrovsku politiku HSS-a.

Povod za tu izjavu Sikirica nalazi u izjavi čelnika SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Vedrana Lendića koji je rekao kako će SDP ustrajati da se na zajedničkim izbornim listama u toj županiji ne nađu HSS-ovi vijećnici koji su se, unatoč koalicijskom savezu sa SDP-om, odmetnuli od svoga koalicijskog partnera, zbog čega se promijenila vlast u četiri grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istaknuvši kako Lendićeva izjava nije u duhu koalicijskog sporazuma što su ga potpisali predsjednici dviju stranaka Ivica Račan i Zlatko Tomčić, Sikirica je kazao da bi SDP-ovi čelnici trebali voditi računa o odjecima svojih izjava, to više što obje stranke planiraju dugoročnu političku suradnju i zajednički nastup na idućim parlamentarnim izborima.

"Vjerujem da je izjava predsjednika županijskog SDP-a usamljen slučaj i da neće narušiti dobru suradnju i odnose dviju stranaka koje kane pobijediti na idućim izborima za lokalnu upravu i samoupravu.

Ne može nitko u SDP-u, neovisno na kojoj je dužnosti, uzimati sebi za pravo da komentira odnose i politiku HSS-a i određuje tko će se od naših članova naći na zajedničkim izbornim listama", kazao je Sikirica.

Kao zamjenik splitskog gradonačelnika predsjednik splitskog HSS-a Željko Sikirica osvrnuo se i na rad gradske vlasti, ocijenivši da je splitsko vodstvo postiglo dobre rezultate koje, na žalost, kako je kazao, ne zna na pravi način predstavitii javnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara