Silajdžić obacuje bijeg u islamske zemlje zbog optužnice

BIVŠI ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić odbacio je, u izjavi koju prenosi mostarski Dnevni list od petka, mogućnost svojeg bijega u neku islamsku zemlju zbog navodne optužnice Haškog suda (ICTY).

Pojedini bosanskohercegovački mediji proteklih dana su izvješćivali o tomu da će Silajdžić pobjeći u neku islamsku zemlju radi izbjegavanja odlaska u Haag, zbog navodne optužnice protiv njega za ratne zločine.

Silajdžić se u izjavi za Dnevni list nije želio izjasniti jesu li ga kontaktirali iz haškog Tužiteljstva ili Tužiteljstva BiH. Rekao je da će o tome više reći za nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sarajevski tisak ovoga je tjedna spekulirao da bi među Bošnjacima koji će se naći na posljednjim optužnicama Carle del Ponte mogli biti umirovljeni generali Ramiz Delić i Sakib Mahmuljin, a od političara ratni član Predsjedništva BiH Ejup Ganić i bivši šef diplomacije Silajdžić.

Haški sud do sada je potvrdio samo jednu od tih najava, otpečativši u srijedu optužnicu protiv Delića, zapovjednika glavnog stožera Armije BiH, zbog ratnih zločina koje su nad bosanskim Hrvatima i Srbima počinili mudžahedini iz islamskih zemalja, čija je postrojba "El Mujahed" bila u sastavu 3. korpusa Armije BiH. Delić je najavio da će se u ponedjeljak 28. veljače u Haagu dobrovoljno predati ICTY-u.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara