Simonić o proslavi stote obljetnice HSS-a

ČLAN Predsjedništva Hrvatske seljačke stranke i zamjenik predsjednika Odbora za proslavu 100. obljetnice HSSa Ante Simonić danas je sa suradnicima, predstavnicima županijskog i lokalnog HSSa obišao Trebarjevo Desno, rodno mjesto osnivača te stranke, povijesnih vođa i učitelja hrvatskog naroda braće Stjepana i Antuna Radića.

HSS će, rekao je Simonić, iduće godine dostojno obilježiti stotu obljetnicu osnutka, proslava će imati općenacionalno i općekulturološko te međunarodno značenje, jer su Radići i HSS djelovali u mnogim europskim zemljama.

Simonić je u Trebarjevu Desnom razgovarao i o mogućnosti obnove i uređenja Doma braće Radić za 100. obljetnicu, istaknuvši da će HSS pomoći njegovoj obnovi i uređenju njihove rodne kuće.

U Boku Palanjačkom kod Siska izaslanstvo vodstva HSS-a obišlo je kuću Jakopović, najstariju hrvatsku korablju u sisačkoj Posavini, za zaštitu i restauraciju koje se zauzima HSS.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrastovici kod Petrinje, gdje je prije 99 godina osnovan HSS, Simonić je s mjesnim i lokalnim predstavnicima stranke razgovarao o mogućnostima obnove tamošnjega Hrvatskog seljačkog doma, Doma Stjepana Radića i kuće Šimunović, koji su od povijesne važnosti ne samo za HSS nego i za hrvatsku državu i narod.

Članovi petrinjske Gradske organizacije HSS-a izvijestili su Simonića o idejnom rješenju uređenja okoliša petrinjskog spomenika Stjepanu Radiću u parku u središtu grada.

Simonić je na konferenciji za novinstvo u sisačkom Hotelu "Panoniji" izjavio da je "HSS imao viziju kako voditi državu, županiju, grad, općinu, školu i bolnicu prije 100 godina, a ima ju i danas". "To je dokaz naših principa da se može kvalitetno raditi s našim ljudima", naveo je Simonić.

Ustvrdio je da je "HSS u Vladi čimbenik političke stabilnosti bez koje država nema budućnosti". "Biti u koaliciji - da, sačuvati koaliciju - da, ali pri tome ne izgubiti svoju prepoznatljivost", rekao je Simonić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara