Simović srpskom tužitelju otkrio tajne "zemunaca": Hoću biti svjedok suradnik!

Tekst: I.Kri.
Foto: MUP

ZAMJENIK srpskog državnog tužitelja Jovan Prijić tri je sata saslušavao uhićenog "zemunca" Miloša Simovića koji se tijekom razgovora ponašao "kao da mu država nešto duguje".

Prijić je sa Simovićem pričao u petak u zatvoru Zabela. Izvor iz vrha srpskog tužiteljstva je Pressu kazao kako je Simović u razgovoru djelovao prilično samouvjereno. "Simović je sigurno i ultimativno, kao da mu država nešto duguje, na početku razgovora rekao: Hoću biti svjedok suradnik", kazao je izvor iz tužiteljstva te dodao kako je Prijić Simoviću objasnio da ne ide to baš tako jednostavno, jer je do prije nekoliko tjedana bio bjegunac, a ima i pravomoćnu presudu.

Simović ispričao srpskim vlastima ono što je Kalinić rekao hrvatskoj policiji

Simović je u razgovoru rekao sve što zna o ubojstvu premijera Zorana Đinđića, likvidaciji svjedoka suradnika Zorana Vukojevića i ubojstvima koje je "zemunski klan" počinio prije i poslije 2003. godine. Raspričao se i o vezama klana s drugim mafijašima i klanovima. "Praktično, Simović je ponovio stvari koje je već ispričao drugi uhićeni "zemunac" Sretko Kalinić, koji se trenutno nalazi u Hrvatskoj i čije se izručenje uskoro očekuje", kazao je izvor iz tužiteljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako je Simović u svojoj priči otišao možda i korak dalje od Kalinića. No, Prijić ga je upozorio kako će za drugi razgovor Simović morati pronaći dokaze za svoju priču, jer samo priča ne daje mogućnost za nagodbu. Srpski i hrvatski policajci sada uspoređuju Simovićevu priču s pričom koju je hrvatskim istražiteljima ispričao Sretko Kalinić.

Simović bi mogao otkriti političku pozadinu ubojstva Zorana Đinđića

Činjenica što je Simović "propjevao" mogla bi biti bitna za rasvjetljavanje političke pozadine ubojstva Zorana Đinđića, jer je svjedok suradnik Zoran Vukojević, kojega su 2004. godine ubili Kalinić i Simović, u svojem iskazu kazao da je baš Miloš Simović imao kontakte s dvojicom "političara iz vrha".

"Ako bi Simović rekao s kojim je političarima bio u vezi, što je sve s njima dogovarao, kakve je poruke prenosio i ako bi za to ponudio neke dokaze, to bi bio prvi korak u rasvjetljavanju političke pozadine ubojstva Zorana Đinđića", tvrdi Pressov izvor iz srpske policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara