Sin Milana Kujundžića bit će ispisan s Medicinskog fakulteta

DEKAN Medicinskog fakulteta u Rijeci dr. Miljenko Kapović izjavio je za Novi list kako dokumentacija, koju je mladi Kujundžić predao, nije bila potpuna i nije odgovarala natječaju, pa će Marijo Kujundžić biti ispisan s Fakulteta.

Sin ravnatelja Kliničke bolnice Dubrava dr. Milana Kujundžića, bliskog suradnika Andrije Hebranga, upisao se na Medicinski fakultet u Rijeci iako nije skupio dovoljan broj bodova za redovni upis: iz srednje škole ima uglavnom dvojke, a niti rezultati prijemnog nisu bili povoljni. No, mladi Kujundžić je upisan preko liste za dijasporu i branitelje, što nam je u telefonskom razgovoru i potvrdio Milan Kujundžić.

Dekan Medicinskog fakulteta Kapović komentirao je kako se kod Kujundžića ne radi ni o kakvom invaliditetu, te svrstavanje na listu dijaspore i branitelja nije u skladu s natječajem. "Nakon odluke o uskraćivanju prava na upis sazvat ćemo Fakultetsko vijeće i tražiti odgovornost onoga tko je učinio previd." – zaključio je dr. Kapović.

Jutarnji list, međutim, saznaje, da je stvarni razlog otkrivanja nepravilnosti na riječkom Medicinskom fakultetu, diskreditiranje aktualnog dekana Medicinskog fakulteta Miljenka Kapovića.

Anonimni izvori potvrdili su novinarima Jutarnjeg da se bivši dugogodišnji dekan Stipan Jonjić ne može pomiriti s činjenicom da ga je naslijedio Kapović, a rat između njih dvojice traje i danas. Navodno su Novom listu upravo Jonjićeve pristaše šapnule informaciju o upisu Kujundžićeva sina, a Jutarnji tvrdi da su im svi sugovornici rekli da je upis morao biti proveden uz dozvolu Kapovića.

Inače, Hebrang je za Jutarnji izjavio kako mu je "nevjerojatno da se javne osobe koriste svojim položajem", te da on "to nikada ne bi učinio".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara