Sindikalci demantiraju Jutarnji

IAKO u današnjem Jutarnjem listu piše da će se generalni štrajk gradskih trgovačkih društava dogoditi već sutra, a ne u ponedjeljak kako je najavljeno, to nije točno, potvrdili su za Zagrebačke vijesti Obiteljskog radija iz Koordinacije sindikata.

Iako su jučer pregovori između sindikata i grada ponovo došli na mrtvu točku, nakon što su sindikalci odbili prijedlog o arbitražnom tročlanom vijeću, koje im je ponudio gradski pregovarački tim, to ne znači da će već sutra stati sav javni gradski prijevoz i ostale komunalne djelatnosti, kaže Ankica Svoboda iz koordinacije sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Grad je pak sa svoje strane poduzeo i neke nove korake. Tako od sinoć na službenim stranicama grada zagreba www.zagreb.hr možete odgovoriti na anketno pitanje, koje glasi - podržavate li najavljeni generalni štrajk u gradskim trgovačkim društvima, ako im grad ne odobri povećanje osnovice plaća veći od 3 posto.

Doduše, u gradu su svjesni da sindikalci mogu znatno utjecati na tu aketu, pa ovim putem pozivamo sve Zagrepčance i Zagrepčanke da danas posjete www.zagreb.hr i izjasne se oko i u svezi najavljenog općeg štrajka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara