Sindikat "Kutjeva" protiv prodaje poduzeća u dijelovima i najavljuju prosvjed u Zagrebu

PREDSJEDNIK Nezavisnog sindikata poljoprivrednog kombinata "Kutjevo" Vinko Jušić izjavio je danas da sindikat "ne može dopustiti prodaju Kutjeva u dijelovima kako je to odlučio Upravni odbor Fonda za privatizaciju (HFP)" te je najavio javni prosvjed radnika "Kutjeva" u Zagrebu na Markovom Trgu u ponedjeljak 23. lipnja.

Ocijenio je da je "krupna greška i nepravda Kutjevu učinjena kada su promijenjeni prvobitni uvjeti prodaje, zbog čega je od kupnje tog dioničkog društva odustao i jedini ozbiljni kandidat, Božjakovina, Envera Moralića".

"Tražimo da se Vlada prema Kutjevu odnosi jednako ozbiljno, kako se na kraju odnosila prema sisačkoj Željezari", rekao je Jušić

Upravni odbor HFP-a odlučio je u utorak, 17. lipnja, ponovno raspisati natječaj za prodaju poljoprivrednog kombinata "Kutjevo" te da se privatizacija obavi u dijelovima, prodajom nekretnina, a ne cjelovitog poduzeća kao što se do sada pokušavalo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Nezavisnog sindikata "Kutjeva", protiveći se tome, najavio je danas javni prosvjed radnika "Kutjeva" u Zagrebu, na Markovom Trgu, u ponedjeljak 23. lipnja oko 10 sati.

Rekao je i da će se zaposlenicima Kutjeva d.d. u prosvjedu na Markovom trgu pridružit i kooperanti "Kutjeva".

"Tražimo od Račana da nas primi. Rješenje za nas radnike nije prodaja Kutjeva u dijelovima, već tražimo poništenje takve odluke, i privatizaciju prema prvobitnim uvjetima. Tražimo da u cjelokupni proces privatizacije bude uključen i sindikat", kazao je Jušić.

Napomenuo je i da su radnici, ako ih ne primi predsjednik Vlade Ivica Račan, spremni blokirati prometnice na području Požeško-slavonske županije, te da će zatražiti potporu drugih slavonskih poljoprivrednih tvrtki koje su također, zbog zanemarivanja Slavonije od strane ove vlasti, u teškom položaju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara