Sindikat metalaca ´Đure Đakovića´: jedino nas zanima očuvanje radnih mjesta

SINDIKAT metalaca ´Đure Đakovića´ jedino zanima očuvanje radnih mjesta, a ne želimo raditi posao Uprave kako nam neki imputiraju, istaknuli su na današnjoj konferenciji za novinare u Slavonskom Brodu predstavnici Sindikata, ujedno i članovi Odbora za opstojnost ´Đure Đakovića´ nezadovoljni medijskim odjecima njihova prošlotjednog sastanka s potpredsjednikom Vlade Slavkom Linićem.

Ni potpredsjednik Linić nije spominjao da će biti ugrožena radna mjesta osim mogućih četrnaest ljudi koji rade u holdingu, ako bi došlo do njegova stečaja. A to je u odnosu na više od 2000 zaposlenih stvarno malo, kazao je Antun Štivić, jedan od sudionika pregovora. Podsjetio je kako oni nisu odustali od najavljenoga prosvjeda već ga samo odgodili dok traju pregovori o sudbini njihove tvrtke.

Očekuju kako će nakon posjeta ministra gospodarstva Slavonskom Brodu 14. ovoga mjeseca više znati o predloženom modelu restrukturiranja ´Đure Đakovića´ kao i o rokovima njegove realizacije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju, koje je potpisao predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Ivo Marjanović, kaže se da se Sindikat ne želi miješati u način rješavanja financijskih problema ´Đure Đakovića´, kao niti u odabir modela restrukturiranja, ali da svaki model mora biti na vrijeme prezentiran sindikatu. Njime mora biti zajamčeno očuvanje radnih mjesta, a za svaku eventualnu promjenu broja radnika traži se program zbrinjavanja.

Ako ti elementi ne budu poštivani, Sindikat će odlučiti o aktiviranju industrijskih akcija radi obrane radnih mjesta, zaključeno je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara