Sindikat metalaca u "Volf lamjani" upozorava na nesigurnu budućnost

VODSTVO sindikalne podružnice metalaca u tvrtki ´Wolf lamjana´ i predstavnici regionalnog sindikata metalaca danas su u Zadru na konferenciji za novinare upozorili na krajnje nesigurnu budućnost zaposlenika.

Tvrtku je kupio strani poduzetnik Valter Wolf, ali kako nije poštivao obveze kupoprodajnog ugovora, prije tri mjeseca novi vlasnik tvrtke postala je Hypo banka.

´Sve više gubimo radna mjesta, a sindikalni je povjerenik sve češće izvrgnut šikaniranju. U ´Wolf lamjani´ je stanje takvo da se sada priprema nešto drugo, samo ne rad i proizvodnja´, rekao je regionalni povjerenik Sindikata metalaca za Dalmaciju Vedran Dragičević. Radnici već tri mjeseca nemaju s kim pregovarati, a događaji u ta tri mjeseca pokazuju da se vlasnici žele riješiti preostalih stotinu zaposlenika, jer žele prostor i tvrtku bez radnika, istaknuo je Dragičević.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavko Galac, sindikalni povjerenik u ´Wolf lamjani´, naveo je da je ´šikaniran smanjivanjem plaće i premještajem na slabije plaćeno radno mjesto´.

´U ´Wolf lamjani´ počinjen je međunarodni gospodarski kriminal pa ćemo od državnog odvjetništva zatražiti da ispita sve okolnosti prodaje tvrtke´, rekao je Galac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara