Sindikat MUP-a predlaže strože kazne za napade na policajce

NEZAVISNI sindikat djelatnika MUPa predlaže izmjene Kaznenog zakona kojima bi se postrožile kazne za napade na policajce te uveo doživotni zatvor za ubojstvo policajca, suca, državnog odvjetnika i državnog dužnosnika.

Budući da zadnjih godina broj napada na policajce vrtoglavo raste, a u posljednje dvije godine trojica su ubijena pri obavljanju dužnosti, pooštrenjem kazni policajci bi ipak bili zaštićeniji, a broj napada bi se smanjio, rekao je novinarima predsjednik sindikata Zdravko Lončar.

Prijedlog je upućen MUP-u koji bi, po mišljenju sindikata, trebao inicirati tražene izmjene Kaznenog zakona.

Komentirajući novi državni proračun, Lončar je istaknuo da su za plaće predviđena otprilike ista sredstva kao i lani, no ne vidi je li osiguran novac za isplatu duga policajcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tri sindikata koja djeluju u MUP-u tužila su državu zbog kršenja kolektivnog ugovora, a po njihovoj računici službenicima MUP-a trebalo bi ukupno isplatiti više od milijarde kuna.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever napomenuo je da će ta sredstva policajci sigurno dobiti na sudu, pa nije dobro ako sadašnja Vlada to ne kani vratiti opravdavajući se kako je dug napravila prethodna Vlada.

"To su dugovi države prema ljudima, a jedna Vlada ih treba preuzeti od druge", naglasio je Sever.

(Hina) xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara