Sindikat novinara podržava učitelje: "Tko nije bio 15 minuta u učionici..."

Sindikat novinara podržava učitelje: "Tko nije bio 15 minuta u učionici..."
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

SINDIKAT novinara Hrvatske (SNH) podržava štrajk prosvjetnih radnika poručivši kako izražava solidarnost i daje punu potporu borbi učitelja i nastavnika za dostojanstvo i pristojne plaće.

Obrazovanje kao tema u fokusu je javnosti od 2015. godine, ali učitelji i nastavnici nikako da dođu u fokus javnosti i politike unatoč činjenici da su upravo oni graditelji pristojnog društva i jedini jamac da će naša djeca iz obrazovnog sustava izaći kao individualci sposobni graditi bolje, kulturnije i obrazovanije društvo, ističe SNH u priopćenju.

"Obrazovanje mora biti svima dostupno i kvalitetno, a to se ne može ostvariti bez poboljšanja položaja i materijalnog statusa radnika u obrazovnom sustavu."

Kažu da nije ostvaren glavni preduvjet

"Tko nije bio 15 minuta u učionici s 20 i više zaigrane djece koju morate naučiti čitati i pisati, tko nije sreo učitelja i učiteljicu koji od svojih novaca kupuju kolaž papir i tko nije vidio koliko rada i truda stoji da se složi samo jedan školski sat, bit će među onima koji će brojiti svaku kunu primljene plaće nastavnika i paušalno tvrditi da je to posao s tri mjeseca godišnjeg", kaže se u priopćenju.

SNH smatra važnim dati svoju podršku jer je i u ovom slučaju vidljivo da glavni preduvjet - socijalni dijalog između sindikata i vlade, nije ostvaren.

Do sada najdulji štrajk u Hrvatskoj pokazao je da nije bit u 6,11 posto ili 6,12 posto, bit je u borbi za dostojanstvo onih koji imaju jedan od težih zadataka u Hrvatskoj - obrazovati našu djecu da sutra budu sposobna graditi društvo, poručuje Sindikat novinara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara