sindikat policije traži obustavu postupka protiv 22 djelatnika prihvatnog centra ježevo

Sindikat policije Hrvatske zatražio je danas obustavu disciplinskog postupka protiv 22 djelatnika Prihvatnog centra za strance u Ježevu, koji su osumnjičeni za prijevaru u službi.

Suspendirani djelatnici su navodno predavali potvrde o cijeni mjesečne karte prijevoznika "Croatia busa" koji uopće ne prometuje na prijavljenim relacijama, čime su oštetili MUP za oko 92.000 kuna.

Predsjednik sindikata Dubravko Jagić ocijenio je pokretanje postupka kao "demonstraciju snage određenih krugova u MUP-u", podsjetivši da se posljednjih godina protiv djelatnika MUP-a masovno provode disciplinski postupci koji većinom završavaju oslobađajućim presudama.

Ustvrdio je kako na relaciji Zagreb - Ježevo prometuju "Croatia bus" i još najmanje pet drugih prijevoznika te da potvrde traže samo u zagrebačkoj Policijskoj upravi i sjedištu MUP-a, dok se drugdje prijevoz isplaćuje bez ikakvih potvrda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skoro svi djelatnici Prihvatnog centra za strance u posljednjih su pet godina donosili potvrde "Croatia busa", no protiv ostalih nije pokrenut nikakav postupak.

Sindikat stoga traži da se razlika u iznosu putnih troškova namiri od osumnjičenih djelatnika tijekom idućih mjeseci, te da se više ne traže potvrde kao uvjet za isplatu putnih troškova koji su zajamčeni kolektivnim ugovorom.

(Hina) xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara