Sindikat Tehnos danas odlučuje o ponudi uprave i najavljenom štrajku u HEP-u

UPRAVA Hrvatske elektroprivrede (HEP) ponudila je danas manjinskom sindikatu Tehnos sporazum o tipizaciji i vrednovanju radnih mjesta, a hoće li Tehnos odustati od najavljenog štrajka odlučit će danas Štrajkaški odbor, rekao je predsjednik sindikata Miljenko Prugovečki.

Nezavisni strukovni sindikat operativnih radnika HEP-a Tehnos zaprijetio je da će u utorak, 4. ožujka, organizirati štrajk u HEP-u, koji bi mogao dovesti do redukcije struje, ako Uprava ne prihvati zahtjev da se Kolektivnim ugovorom utvrdi tipizacija radnih mjesta i vrednovanje otežanih uvjeta rada kroz dodatke od pet do 20 posto.

Budući da su trenutno ta pitanja riješena pravilnicima, sindikalci se boje da bi poslodavac mogao jednostrano mijenjati cijenu rada.

Nakon što je Uprava HEP-a nedavno odbila taj sindikalni prijedlog, danas je ipak ponudila prijedlog sličan sindikalnim zahtjevima, kazao je Prugovečki Hini.

Uprava se obvezala da neće do 30. lipnja mijenjati važeći pravilnik za HEP koji se odnosi na tipizaciju i vrednovanje radnih mjesta te da će nakon toga donijeti novi pravilnik koji bi regulirao ta pitanja.

Uprava je suglasna da nakon donošenja novog pravilnika tipizacija i vrednovanje radnih mjesta budu sastavni dio Kolektivnog ugovora, tvrdi Prugovečki.

´Tako nešto tražio je i Tehnos´, rekao je Prugovečki dodavši da će o toj ponudi danas odlučiti Štrajkaški odbor i vodstvo sindikata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara