SINDIKAT: U HOTELU ´ADRIATICU´ NAJVIŠE SE KRŠE RADNIČKA PRAVA

Predsjednica Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma Hrvatske (SSUTH) Vesna Dejanović kazala je danas na konferenciji za novinare u hotelu ´Adriaticu´, u kojem se danas održava Kongres Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, da se u tom hotelu najviše krše radnička prava.

Po njezinim riječima vlasnici ´Grand hotela Adriatica´ prava oko 170 radnika ne poštuju već četiri godine. Oni primaju najniži osobni dohodak u ugostiteljstvu Primorsko-goranske županije i svi, naročito članovi sindikata, strahuju od otkaza, kazala je Dejanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istaknula je da hotelska Uprava izigrava sindikat i odugovlači potpisivanje kolektivnog ugovora. Stoga će SSUTH radnička prava, posebice ona o isplati razlike između do sada isplaćenih plaća i plaća određenih ugostiteljskim kolektivnim ugovorom, morati ostvariti sudski.

Dodala je da je plaća radnika ´Adriatica´ i do 700 kuna niža od plaća određenih kolektivnim ugovorom te da je vlasnik hotela, koji k tomu dobro posluje, obvezan poštivati odredbe kolektivnog ugovora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara