Sindikat usluga UNI-CRO radit će na reformi i udruživanju hrvatskih sindikata

ČELNICI nove sindikalne središnjice Sindikata usluga UNICRO, najavili su danas da će u iduće četiri godine raditi na reformi hrvatskih sindikata i njihovu udruživanju.

UNI-CRO, koji je registriran lani u rujnu, okuplja sedam sindikata s područja usluga, objedinjenih u pet sektora, a broji blizu 30.000 članova.

U Hrvatskoj djeluje veći broj sindikata iz područja usluga, i to uglavnom nepovezano, pa njihovo povezivanje držimo nužnim za jači utjecaj na vlast i poslodavce, rečeno je na prvoj konferenciji za novinare te sindikalne središnjice.

"Naš je cilj okrupnjavanje sindikata na razini tvrtki i djelatnosti, a ne daljnje cijepanje sindikalne scene", rekao je predsjednik UNI-CRO-a Stjepan Kolarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je kako se još neki sindikati s područja usluga zanimaju za pridruživanje novoj središnjici.

Sindikat usluga nedavno je zatražio prebrojavanje svojega članstva, kao i članova ostalih središnjica, na temelju čega će biti podijeljena sindikalna imovina.

UNI-CRO također razmišlja o ujedinjavanju svih šest postojećih sindikalnih središnjica u jednu sindikalnu konfederaciju, koju bi činile djelatnosti gospodarstva, usluga i javnog sektora.

Sindikat usluga će s ostalim sindikalnim središnjicama zajednički organizirati tradicionalnu proslavu praznika rada u Maksimiru, najavljeno je na konferenciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara