Sindikati će ipak u utorak sudjelovati na sjednici GSV-a

Sindikalne središnjice koje su jučer poručile da u utorak neće doći na sjednicu Gospodarskosocijalnog vijeća (GSV) jer nisu dobile materijale za raspravu, odlučile su se odazvati novom pozivu Vlade da se na idućem GSVu samo informativno raspravlja o prijedlogu proračuna i poreznoj reformi.

"Budući da još nisu gotovi materijali za sjednicu, odnosno nacrt državnog proračuna za idući godinu i prijedlog porezne reforme, Vlada je prihvatila sindikalni argument da se o tim pitanjima ne može raspravljati bez pripremljenih materijala", rekao je Hini čelnik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Dodao je da su sindikati dobili novi poziv za sjednicu na kojoj će se u utorak informativno razgovarati o prijedlogu proračuna i poreznoj reformi.

Na sjednici će biti nazočan i premijer Ivo Sanader, a o poreznoj reformi će socijalnim partnerima govoriti ministar financija Ivan Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sindikati su suglasni da sjednica bude informativnog karaktera s ciljem upoznavanja projekcija državnog proračuna i porezne reforme", rekao je Hini predstojnik Vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović.

Dodao je da će se nakon završne izrade prijedloga proračuna i porezne reforme u primjerenom roku dogovoriti nova sjednica GSV-a na kojoj bi se socijalni partneri izjasnili o sadržaju tih dokumenata.

"Još se radi na proračunu jer traju usklađivanja Ministarstva financija s pojednim resorima", rekao je Begović.

(Hina) xmvr ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara