Singapurski poštar koji je zlostavljao 52 djevojčice osuđen na 16 godina zatvora

Singapurski poštar koji je zlostavljao 52 djevojčice osuđen na 16 godina zatvora

Foto: Ilustracija

SINGAPURSKI poštar koji je u razdoblju od 20 godina seksualno zlostavljao 52 djevojčice kažnjen je u najgorem slučaju zlostavljanja u toj zemlji, javila je singapurska policija i tamošnji mediji.

Abdul Razak Hamid, 53-godišnjak i otac troje djece, u utorak je osuđen na služenje 16-godišnje zatvorske kazne, nakon što je optužen za 75 slučajeva nezakonitog lišavanja slobode i zlostavljanja djevojčica u dobi od pet do 11 godina, počevši od 1991, prenosi agencija AFP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neke od svojih žrtava Hamid je namamio tako da bi ih zamolio da mu u zamjenu za sitniš i slatkiše pomognu izvaditi poštu iz sandučića, a zatim bi ih odveo na osamljeno mjesto i zlostavljao ih.

Policiji se predao u travnju, nakon što se vidio na snimci u televizijskom izvještaju, putem kojeg su istražitelji javnost zamolili za pomoć u njegovom traženju i hvatanju.

Priznao je krivnju za 12 točaka nezakonitog lišavanja slobode, a prilikom izricanja kazne u obzir su uzeta i 63 druga prekršaja koja je počinio, uključujući i brojna zlostavljanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara