Sinj: Odlagalište otpada na Mojanki deblokirano pod određenim uvjetima

ČLANOVI Stožera za zatvaranje sinjskog odlagališta otpada na Mojanki, koje su prošla četiri dana držali pod blokadom, i čelnici sinjske gradske uprave sazvali su zajedničku konferenciju za novinare na kojoj je bilo riječi o blokadi i zabrani odlaganja kućnog smeća s područja Sinja, Trilja, Dicma, Otoka i Hrvaca, koje obavlja zajedničko komunalno poduzeće "Vodovod i čistoća" iz Sinja.

"Dopustili smo da se pod određenim uvjetima iduću godinu dana nastavi odlagati otpad u Mojanci, uvjereni kako će do tada gradske vlasti pronaći drugo mjesto. Inače ćemo biti prisiljeni ponovno zapriječiti ulaz jer više ne možemo trpjeti neugodne mirise i plinove što se s odlagališta šire i ugrožavaju naše zdravlje", kazali su predstavnici mještana Turjaka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje zašto je iz dogovora o dopuštenju nastavka odlaganja koji su sinoć zaključili prosvjednici i gradska uprava, isključen grad Trilj te općine Otok i Hrvace, Damir Talaja, pročelnik gradskog Odjela za gospodarstvo, kazao je da je svaka jedinica lokalne samouprave obvezna sama se brinuti za otpad i pronalaziti rješenje na svom području. Zato, kako kaže, nemaju nikakve obveze prema Trilju, Otoku i Hrvacama, a općinu Dicmo su uključili jer graniči s područjem na kojem se nalazi odlagalište u Mojanci.

Skupina mještana sela Turjaka, koja je od 30. lipnja držala pod blokadom gradsko odlagalište kućnog i ostalog otpada na Mojanci pokraj Kukuzovca, sinoć je prekinula blokadu te, uz ostalo, zatražila da se na tom odlagalištu privremeno odlaže otpad s područja grada Sinja i općine Dicmo, a ne i iz grada Trilja te općina Otoka i Hrvaca, kao do sada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara