Sinjski kraj skuplja novac za pomoć dječaku Luki, prijatelji iz razreda za njega snimili dirljiv video

Sinjski kraj skuplja novac za pomoć dječaku Luki, prijatelji iz razreda za njega snimili dirljiv video

Screenshot: Facebook/ Kristijana Koprcina

LUKA Matić je učenik šestog razreda sinjske Osnovne škole Marko Marulić. Rođen je s bolesnom kralježnicom i prijeko su mu potrebna specijalna ortopedska pomagala koja se ne mogu nabaviti u Hrvatskoj. Jasno, takva pomagala, koja bi Luka trebao dobiti u Njemačkoj, previše koštaju pa je posljednjih dana pokrenuta humanitarna akcija.

Posljednjih se dana priča o Luki proširila po sinjskom kraju, a posebno je lijepa gesta koju su Luki priredili kolege iz razreda, a koju je na Facebooku objavila njegova asistentica Kristijana Koprcina.

"Ovo je moj Luka, taj marljivi i hrabri dečko koji skuplja za nove ortoze koje su mu prijeko potrebne. Vjerujem da ste već velika većina upoznati s tim.

Luka voli sport posebice košarku🏀 koja je uz vježbanje i hodanje neizostavna na satu TZK.😄 Počevši od koša napravljenog samo za njega i uz veliki Lukin trud i naše strpljenje on sada puca na veliki i jako je uspješan u tome.
Hvala također svim roditeljima ove predivne djece iz razreda koja su uvijek tu za njega😍

Dragi prijatelji, ovaj video smo ja i Luka dobili za Božić od našeg razrednika Ivica Zorica čovjeka velikog srca, koji želi da svaki naš trenutak s Lukom ostane zapamćen. Nastavniče, prijatelju, hvala vam puno.💞

I vjerujte uz Lukin osmijeh ništa se ne čini kao problem.
Umjesto da on uči od nas, mi imamo toliko puno za naučiti od njega.❣️

Hvala unaprijed na podjeli posta", napisala je Kristijana u opisu dirljivog videa.


Treba gotovo 100.000 kuna

Luka je već 2014. godine, kako piše lokalni portal Ferata, ugradio ortoze. Međutim, Luka je narastao i sad su mu potrebne nove.

"Od 2014. godine se skupljalo za ortoze koje su tada koštale 40 tisuća kuna. Na inicijativu naših građana skupljeno je 80 tisuća kuna tako da je Luka i dogodine natkoljenične ortoze dobio od tih novaca. Nove ortoze cijele noge ove godine dođu 95 tisuća kuna. Znači kako Luka raste i razvija se, tako i cijena ortoza raste", kazala je njegova asistentica Kristijana prije nekoliko dana.

Lukin razrednik Ivica Zorica kazao je kako je Luka jedan drag dječak, pun životne energije i kojemu je pomoć jako potrebna.

"Pozivamo sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu Luki. To je jedan dječak intelektualno fantastičan, vrlo dobar učenik. Ja mogu samo reći da mi je divota raditi s njim na tjelesnom jer, unatoč tome što se on kreće u kolicima, on tjelesni radi većinu stvari, dakle igra košarku, radi trbušnjake, sklekove i baca medicinku. Pozivam sve ljude dobre volje da se uključe u ovu akciju, činite dobro kao što ste i do sada činili, jer s tim ćete biti sretniji", istaknuo je Zorica, dodajući kako je pomoć potrebna iz razloga što Lukina obitelj nema financijskih mogućnosti potrebnih za Lukino liječenje", kazao je Zorica.

Zorica je također najavio, s obzirom na to da se on bavi slikarstvom, da će organizirati aukciju svojih pet slika koje daruje za Lukino liječenje za što će javnost biti na vrijeme obaviještena.

Svi oni koji žele biti dio ove humanitarne priče mogu izvršiti uplatu na žiro račun Crvenog križa Sinj otvorenog kod ZG banke: HR63 2360000-1502319522.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara