Širi se snimka vožnje lijevom trakom u tunelu Učka. Policija: To nije prekršaj

Širi se snimka vožnje lijevom trakom u tunelu Učka. Policija: To nije prekršaj
Screenshot, video: Policijska patrola - Istra

NA DRUŠTVENIM mrežama širi se snimka na kojoj se vidi kako vozač automobil u tunelu Učka vozi lijevom trakom koja je inače namijenjena za promet iz suprotnog smjera. 

Snimka, koju je objavila Facebook stranica "Policijska patrola - Istra", izazvala je zgražanje jer se čini da je vozač cijelim tunelom Učka vozio u suprotnom smjeru i tako doveo u veliku opasnost i druge sudionike u prometu i sebe. No policija ima drugu verziju događaja sa snimke koja je nastala danas oko 11:30 sati.

Na snimci se vidi da je na svjetlećim displejima u lijevoj traci znak za krivi smjer, no vidi se i da nema nikakvog prometa u drugom smjeru.

Policija kaže na snimci nije riječ o prekršaju, objasnili su zašto

Index je kontaktirao policiju iz koje su poručili kako uopće nije riječ o prekršaju. Ponudili su i objašnjenje. 

"Snimka je napravljena danas oko 11:30. Mi smo kontaktirali BINA Istru, koncesionara Tunela Učka kako bismo provjerili sve činjenice. Utvrđeno je da je u to vrijeme zbog kvara kamiona promet bio obustavljen u tom smjeru i u tunelu se odvijao samo jednom prometnom trakom. Policija nije evidentirala prekršaj jer nije riječ o vožnji u suprotnom smjeru, s obzirom na to da se promet i odvijao samo u jednom smjeru. Snimka je napravljena za vrijeme privremene regulacije", poručila je za Index glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara