Sirijci tvrde da su spriječili izraelski zračni udar

Sirijci tvrde da su spriječili izraelski zračni udar
Foto: EPA

PROTUZRAČNA obrana sirijske vojske spriječila je, u ranim jutarnjim satima, zračni udar izraelskih zrakoplova na području regije Quneitra, objavila je državna sirijska agencija SANA, a prenosi Reuters.

Prema izvješću sirijske državne izvještajne agencije koja se poziva na vojne izvore, napad u blizini sela Hader, koje se nalazi u graničnom području na Golanskoj visoravni, uzrokovao je samo materijalnu štetu.

Nekoliko sati prije izraelske su snage srušile sirijsku bespilotnu letjelicu koja je nadlijetala pogranično područje i ušla u izraelski zračni prostor na Golanskoj visoravni.

"Izrael nije prijetnja"

U srijedu je i izraelski premijer Benjamin Netanyahu na sastanku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom poručio "da Izrael nije prijetnja sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu" te je zatražio od Moskve da makne iranske snage iz Sirije.

"Nećemo poduzimati akcije protiv Asadova režima, a vi maknite Irance", prenio je neimenovani visoki izraelski dužnosnik Netanyahuove riječi upućene ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu tijekom sastanka u Moskvi.

Moskva je predložila da budu raspoređene na 80 kilometara od granice i nije pristala na potpuni odlazak, rekao je isti dužnosnik.

Rusija već radi na tome da se iranske snage povuku iz područja Sirije blizu Golanske visoravni, koju je Izrael okupirao još 1967. godine tijekom ratnih sukoba na Bliskome Istoku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara